Bandenservice

Uw banden wisselen van winter- naar zomerbanden (of andersom)? Voor een complete bandenwissel, inclusief demontage, balanceren en montage, kunt u terecht bij Autobedrijf Wagenaar.

Zomer- en winterbanden
De juiste banden op het goede moment kunnen van levensbelang zijn. Het profiel van een band zorgt namelijk voor grip en stabiliteit op de weg. Een zomerband heeft minder grip op nat en besneeuwd wegdek bij lage temperaturen. Met hogere temperaturen is uw remweg juist een stuk korter met zomerbanden. Voor het wisselen van uw banden gebruiken wij speciale apparatuur, zodat uw banden en velgen niet beschadigd raken.

Banden wisselen

Bandenopslag
Beschikt u over winter- en zomerbanden? Laat de banden die uit het seizoen zijn dan voor een passend tarief opslaan bij ons. Zo bent u ervan verzekerd dat ze veilig en droog staan.  Voor opslag worden de banden en velgen professioneel gereinigd.

Aanschaffen van banden en velgen
Bent u op zoek naar nieuwe velgen? Vanuit de folder nieuwe velgen uitkiezen is vaak een lastige zaak. Staan ze onder uw auto én passen ze onder uw auto? Met onze configurator kan u probleemloos verschillende velgen uitproberen. Klik hier voor onze velgen configurator!

Ook voor nieuwe banden bent u bij ons op de juiste plek. Ons bandenassortiment bestaat uit een gevarieerd aanbod van topmerken. Kwaliteit en veiligheid spelen een belangrijke rol in het productaanbod. Meer weten? Neem contact met ons op.

Uitlijnen en balanceren
Uitlijnen en balanceren zijn twee verschillende dingen. Zijn de wielen van uw auto niet in balans dan kan dat trillingen veroorzaken. Dit wordt opgelost door de wielen te balanceren. Soms moet de stand van de wielen worden gecorrigeerd omdat uw auto bijvoorbeeld naar één kant trekt of omdat de banden onregelmatig slijten. Dit is uitlijnen. Uitlijnen vergt over het algemeen meer tijd dan balanceren.

Uitlijnen van banden