Garagetaal

Uiteraard bent u blij wanneer uw auto weer gemaakt is. Maar soms staan er (onduidelijke) vaktermen op de factuur. Met de onderstaande video's proberen we deze onduidelijkheid weg te nemen en worden bepaalde onderdelen, onderwerpen en afkortingen kort toegelicht.

Onderhoud auto met behoud fabriekgrantie
Fabrieksgarantie is de garantie die de fabrikant of de importeur geeft op nieuwe en jonge auto's. Heeft uw auto nog fabrieksgarantie dan kunt u zelf kiezen welk autobedrijf het onderhoud doet. Zolang het onderhoud maar volgens fabrieksvoorschriften wordt uitgevoerd heeft u recht op fabrieksgarantie.

Motorstoringslampje
Het motorstoringslampje, ook wel malfunction indicatort light genoemd, zit in elke moderne auto dit lampje geeft aan of de samenstelling van de uitlaatgassen goed of fout is. Gaat dit lampje branden dan kan het helaas verschillende oorzaken hebben. Autobedrijf Wagenaar kan elke storing opsporen en oplossen.

Vakantiecheck
Ieder jaar weer gaan miljoenen Nederlanders met de auto op vakantie in Europa (Frankrijk, Spanje en Italië zijn de favoriete bestemmingen). Voordat u daar kunt gaan genieten, bent u al gauw 1500 kilometer onderweg. Eigenlijk begint de vakantie al op het moment dat u thuis instapt. Zorg dan wel dat de auto of camper en de vouwwagen, aanhanger en caravan in topconditie zijn.

Uitlijnen en balanceren
Uitlijnen en balanceren zijn twee verschillende dingen. Zijn de wielen van uw auto niet in balans dan kan dat trillingen veroorzaken. Dit wordt opgelost door de wielen te balanceren. Soms moet de stand van de wielen worden gecorrigeerd omdat uw auto bijvoorbeeld naar één kant trekt of omdat de banden onregelmatig slijten. Dit is uitlijnen. Uitlijnen vergt over het algemeen meer tijd dan balanceren.

Distributieriem
Het distributiesysteem bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder de distributieriem. Om het systeem goed te laten functioneren vervangen wij niet alleen de riem maar ook een aantal bijbehorende onderdelen zoals de waterpomp en de geleiderollen. Het systeem zit op een lastig bereikbare plek in uw auto. Daarom is een reparatie vaak tijdrovend en kostbaar.

APK
APK staat voor Algemene Periodieke Keuring en is een technische controle van de auto waarbij gekeken wordt naar verkeersveiligheid en milieu. Een misverstand is dat een auto met een geldige APK gegarandeerd goed is: een APK is alleen een controle, geen onderhoudsbeurt. Daarom wordt een APK door garagebedrijven vaak gecombineerd met een onderhoudsbeurt.